luni, 29 iunie 2009

Copilul

Ne vom intoarce sa o povestim pe Nadina de aproape cat de curand.

Pentru azi rezervam insa un pas in urma pentru o privire limpede si cristalina asupra Copilului - am primit de la Oana un fragment frumos din "Indemn la simplitate" de Ernest Bernea. E atat de potrivit pentru prima pagina din blog, iata:

[...] Copilul, fiinta noua si neprihanita, necumparata de ispitele aparentelor inselatoare, culege pretutindeni urmele minunilor. Cand un copil deschide pentru prima oara ochii, intreg universul cu tainele joaca in apele luminate ale ochilor sai. [...]
Copilul este o faptura a vietii neintinate, este o floare deschisa luminii, este un indemn la simplitate si frumusete. In el vorbeste frantura de cer data omului odata cu inceputul.

Copilul este un mare dar al vietii noastre aci: aduce cu el inocenta, dragalasenia si bunatatea. Copilul indulceste viata noastra atat de amara; faptura sa mica, cu aripi la suflet, ne da multe invataminte. Un scriitor a spus: zambetul copilului este pentru mama ca o rugaciune pentru Dumnezeu. In preajma copilului staruie mereu o atmosfera de lumina si frumusete.
Cand intrebarile bat la portile gandului tau si cer dezlegare, cand umbrele amintirilor aluneca pe peretii sufletului si cer o raza de soare, atunci stai de vorba cu copiii. (...) In ratacirea ta prin pajistile unei lumi de dumnezeiesc tumult, in setea ta de inteles si vraja, te intalnesti doar cu copiii. [...]
"

Niciun comentariu: