miercuri, 26 august 2009

Cu "simtul opiniei"!

In perioada asta, Nadi isi dezvolta abilitatile de a-si exprima sentimentele, mai ales parca surpriza si bucuria.

Daca inainte agitatul mainilor si picioarelor era semnul suprem ca "e bine", si incepeam dimineata cu un bebe intins pe spate (si ridicand usor si curios capul, cat ii permitea mobilitatea de 5-6 luni), cu maini si picioruse fluturande, am trecut apoi, o data cu saltul la pozitia bipeda, la scafarlia vesela ce imi zambeste la trezire din patutul de copil.

Acestea fiind prezentate pe scurt, urmeaza doua noi modalitati de manifestare, una mai haioasa decat cealalta: prima si cea mai des intalnita este chiotul, chiar tipatul repetat de bucurie pe care il aud la revenirea dupa cateva ore de absenta de langa Nadi. Cand apreciaza in mod deosebit ce facem, chiotul se insoteste de plescaitul de placere, intinzand colturile gurii atat cat permite mobilitatea, adica ... mult! :-)

Tipatul (de obicei diverse intonatii ale lui "E!" ) este si manifestarea preponderent intalnita in parc sau in cada, la plimbare, la "jucare", in asteptarea mesei sau dupa masa, spre mirarea conlocuitorilor de parc si, mai mult ca sigur, a vecinilor... Bebe este, deci, foarte vocala si intervine adesea cu exclamatii in convorbirile adultilor din jur, ceea ce ne bucura ! Ne dorim mult un copil cu "simtul opiniei" !

5 comentarii:

Monica spunea...

Monica,

Nu-mi vine sa cred ca impartim si numele si zodia:)

Imi pare bine sa te cunosc, te-am descoperit astazi in blogosfera si ti-am rasfoit povestioara pe nerasuflate:)

Nadi pare o gogoshica adorabila.

Pupici

Mon

Unknown spunea...

Monica,

Ma bucur de intalnire :-) !

Vad ca si tu ai blog, asa ca ne doresc ... la cat mai multe postari !

Monica spunea...

sa fie:)

pe cat esti nascuta?

:*

Unknown spunea...

26 ianuarie

Monica spunea...

foarte tare:) sora-mea e pe 26 ianuarie, eu pe 21 :)